Google-mission: "Ketchup"
Jag satt och googlade lite och dök av en slump på denna underhållande artikel om ketchup skriven av Malcolm Gladwell för The New Yorker 6/9 -04: The Ketchup Conundrum.
I artikeln kommer Elizabeth Rozin på tal. Rozin, som är matteoretikern och kokboksförfattare, lär ha yppat: "...ketchup may well be the only true culinary expression of the melting pot, and . . . its special and unprecedented ability to provide something for everyone makes it the Esperanto of cuisine."
Mer kuriosa i artikeln är att Kina, sedan 10-15 år tillbaka, är världens största tomatproducent.
Det trodde man inte...
Och när vi ändå är i Asien: I Filippinerna har jag blivit serverad bananketchup som tillverkas på just banan, socker, vinäger och rött färgämne. Inte så dumt som det låter. Riktigt gott på spaghetti med riven ost.
Ketchup är gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar