måndag 20 augusti 2007

Semesterns enda utflykt

Nej, jag ljög lite i det förra inlägget. Visst gjorde jag annat än att bara gräva på min semester. Inte mycket dock, men det blev en utflykt till norra Skåne och Bjärehalvön.

Vikentomater fick ett rejält onämnade i tidningen Gourmet tidigare i somras. Det är klart att man blir nyfiken, så en regnig semesterdag (jo det var ett gäng sådana) packade hustrun och jag in oss i bilen och styrde söderut. Till Viken. För att köpa tomater.

Det var faktiskt inte helt lätt att hitta. Inga skyltar utmed vägen, men efter några rundor på småvägarna hittade vi till slut rätt. Och för en tomatälskare som jag utspelade sig en dröm i rött och grönt. Tomater i en explosion av färg och form.

När vi sedan kom hem från vår skånetur blev det tomatfrossa. De var helt suveräna i sin naturliga form, och endast pyttelite salt och ett sockerkorn behövdes för att lyfta smakerna till enorma höjder. För vår del blev det tomater på längden och tvären som ackompanjerades med lite nyinköpta kycklingspett på majskyckling, även den från Bjärehalvön.


Vikentomater

tomatvariation

tomater från viken

2 kommentarer:

Mian sa...

Åh så läckra tomater.
Vill ha....

Jenny Grannas sa...

Åh, jag älskar tomater! Synd bara att det är så svårt att hitta smakrika varianter på vanliga affärer. Till och med de lokala är lite smaklösa. Jag väntar på att min egen lilla skörd ska mogna i fönsterbrädan.. Tyvärr lite kort säsong här uppe, går inte att ha dom på balkongen hur länge som helst..