Och smarrigt blev det...
I maj sådde jag. I augusti skördar jag.
Härmed utropar jag en ny favoritböna - bondbönan (men det är bara för jag odlat den själv).
Tillagningsförslag:
Separera bönorna från själva "skidan". Koka dem i mycket salt vatten i ca. 3 min. Kyl av dem snabbt i isvatten. Skala bort det yttersta lagret (gör bara ett litet hål i skalet och tryck till mellan tumme och pekfinger så ploppar bönan ut).
Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Sautera ett par klyftor vitlök lite försiktigt och tillsätt bönorna. Fräs sakta på medelvärme i 5-6 min. Smaka av med några droppar citron, salt och svartpeppar.
4 kommentarer:
Åhå! Då kanske det blir enklare att få ut innerbönan. Tack för tipset. Bondbönan var min favorit förra året, i år är det nog störbrytbönan. Vid sidan av tomaterna. Men jag är inte klar med bondbönan. Har till exempel inte provat den med mynta än.
Fin blogg, fina foton.
Härligt!=)
"Separera bönorna från själva 'skidan'"
Hehe - sprita kallas det där för!
Det har varit mycket prat om bondbönor denna sommar. SJälv har jag inte ens smakat dom. Men nu börjar jag på allvar fundera över om jag inte ska odla till nästa år.
Skicka en kommentar