Salviakyckling och sallad med rostad citrondressing och dill
Gott, gott och ganska enkelt.
Du tar naturligtvis grönsaker efter egen smak och eget förråd. Behåll dock gärna örtsmakerna eftersom de höjer salladen ett par snäpp.
Rostad citrondressing:
1 citron
3 msk lättcrème fraiche
3 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
1 tsk akaciahonung
salt + svarpeppar
Dela citronen på mitten och rosta köttsidan ned i het, torr stekpanna. Citronen ska bli ganska brun och varm innan du tar upp den.
Pressa citronsaften i en skål och blanda i övriga ingedienser. Vispa ihop med en gaffel och smaka av med salt, peppar och ev. lite mer honung.
Salviakyckling:
1 kycklingfilé per person
2 salviablad
lite finhackad vitlök
smör
salt och svartpeppar
Börja med att bryna en sida av filén i smöret. Salta och peppra ovansidan, sprinkla lite hackad vitlök över och lägg ett salviablad på den sidan som är upp. Vänd efter ett tag och upprepa kryddningen. Stek klart under lock.
Skölj och slunga dina salladsblad. Dressa dem med 1/3 av dressingen och blanda i lite hackad dill. Lite solvarma tomater och färsk slanggurka är gott till. Och gärna lite papperstunt skivad färsk gul lök eller schalottenlök. Gör även lite vitlöksdoftande brödkrutongen när du ändå håller på.
Skiva upp kycklingen och lägg den ovanpå salladen och ringla lite mer dressing över.
2 kommentarer:
Det såg gott ut! Gillar när man ser såsen ligga sådär gottigt uppepå. Mmmm.
Det där ska lagas snarast lät skitgott!
Skicka en kommentar