onsdag 9 maj 2007

Grillade, marinerade kronärtskockor

grillade kronärtsskockshjärtan

Ok, eftersom det inte är säsong för denna delikatess får det bli burkvarianten. Och faktum är att det fungerar alldeles utmärkt till detta lilla tillbehör.

Enkelt är det dessutom förutsatt att du har en kolgrill. Det måste vara kolgrillat för att få den rätta smaken.

Så här enkelt är det:

Vispa ihop oilvolja eller kallpressad rapsolja med citronsaft eller vinäger i för hållandet 3 till 1. Smaka av med salt och peppar.
Häll av dina konserverade skockor och lägg dem på grillen när du frambringat fina glöder.
Ge dem lite färg. Har du en klotgrill stänger du locket och låter skockorna bli genomvarma och smaksättas i ett par minuter. Har du ingen klotgrill får du fuska med ett grytlock eller lite aluminiumfolie.

Lägg de grillade skockorna i marinaden och servera som antipasti eller till något grillat.

grillade kronärtsskockshjärtan med olja

1 kommentar:

Annelie sa...

Åh ser riktigt gott ut. Detta ska jag testa vid nästa grillning.