fredag 2 mars 2007

Tungkittlande fruktsallad

Var hemma hos HP och ML förra helgen och blev bjuden på en fruktsalladavariant med chilichoklad. Den var smaskens.

Nu ville jag återskapa den men misslyckades få tag på chokladen. Jag vet att Dolphin har en jäkligt bra chilichoklad men den gick inte att uppbringa i byn denna dag. Jag fick göra helt enkelt göra om receptet lite.

frukt med chili och choklad

Recept (använd fantasin):
Valfria frukter i valfri mängd (ett tips är att mango bör ingå)
Akacia honung
1 liten torkad chili
Smulad 70% mörk choklad (du får vad du betalar för...)

Gör så här:
Dela din frukt i mindre bitar (2x2 cm kanske).
Ringla över honungen. Dela chilin och plocka bort så många kärnor som möjligt. Smula resten över frukten.

Tag en chokladkaka och banka skiten ur den mot diskbänken eller med stekpannan, en mortelstöt eller nåt annat hårt. Det ska bli smulor av chokladen. Sprinkla över och rör ihop.

Klatt.

1 kommentar:

Louise sa...

Lindt har också en god chili-choklad, jag gjorde ungefär samma sak förra helgen men utan honung, nästa gång ska jag ha det!